Pentru a putea vedea toate sectiunile Forumului FCRP trebuie sa aveti un cont pe forum si sa fiti logat. Pentru a crea un cont acum te rugam apasa aici...

Share this topic on FacebookShare this topic on TwitterShare this topic on MySpaceShare this topic on Del.icio.usShare this topic on DiggShare this topic on RedditShare this topic on StumbleUponShare this topic on TechnoratiShare this topic on GoogleShare this topic on Yahoo

A A A A
Autor
Subiect: detalii despre FCRP  (Citit de 1671 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Smurf

• Copil Inalt
  • Mesaje postate: 1.184
  • An: III-Zi
  • Grupa: 10
  • Sectiune/Master: Comunicare si PR
  • ma gasiti la: 0761 630 269
Re: detalii despre FCRP
« Răspuns #15 : Martie 08, 2010, 00:09:28 »
eu iti sugerez tot comunicare, pentru ca te asigur ca inca nu stii ce inseamna publicitate, iar experienta mea, dar si a altor colegi atat din aceeasi generatie, cat si din altele, imi spune ca e foarte probabil sa descoperi ca, de fapt, publicitatea ca profesie nu te atrage...sigur ca exista si sansa sa iti placa f mult, insa ai ocazia, alegand comunicare si pr, sa inveti si multe alte lucruri care sa te ajute enorm pe viitor...si poti sa profesezi si in publicitate lejer, chiar daca nu ai termiant specializarea asta(suntem o groaza care am lucrat/lucram in publicitate)..gandeste-te ca ceea ce spui tu acolo de promovarea produselor nu e publicitate, ci, in primul rand, e pr, publicitatea fiind doar o parte din procesul de promovare..

ca sa te decizi mai usor, poti sa intrii pe site-ul facultatii si sa te uiti la fisele disciplinelor..vezi, in felul asta, la care din specializari inveti ce ti-ar placea..

multa bafta! :agree:
May thou carry me to the sea
Like autumn leaves... heaven wither
Savage is the winter prevailing within
I fall for thee... Sorrow entreating me
Makes me leave heaven

Offline ariko

• Senior
  • Mesaje postate: 462
  • Grupa: 12
  • Aimez-moi moins, mais aimez-moi longtemps!
    • Blogu' lu' Cucubau
« Răspuns #16 : Martie 08, 2010, 04:16:51 »
Eu zic să alegi ce crezi tu. Nu sunt de acord că ar trebui să alegi Comunicare și PR pentru că este mai general, deoarece facultatea în zilele noastre durează doar 3 ani și vei simți că în aceștia ai învățat multe chestii în general, dar nici una în particular dacă nu te canalizezi pe ceva. Bineînțeles, există posibilitatea să faci acest lucru după terminarea facultății în câmpul muncii, dar atunci vei regreta că nu te-ai concentrat în facultate pe respectivul domeniu.
Dacă îți place publicitatea, eu zic că voi sunteți printre primele generații care aveți șansa unei educații specializate, mult mai specializate ca a noastă care am avut un curs de publicitate în facultate, pe acest domeniu. Bineînțeles că există șansa să nu îți mai placă pe parcurs, dar asta se poate întâmpla în orice domeniu, depinde doar de firea ta.
De asemenea, ceea ce am studiat noi și ceea ce veți studia voi se aseamănă, dar nu e identic, iar nevoia de oameni specializați pe piața forței de muncă în România crește, mulți angajatori plângându-se că tinerii studenți au învățat să facă de toate, dar nu știu să facă nimic bine. Nu vreau să fiu pesimistă, dar dacă piața va deveni la fel de competitivă ca în UE nevoia de specialiști va fi una acută, companiile nemaidorind să te ia de pe băncile școli ca să te bage în trainninguri.
Dacă vrei o facultate care să-ți dea posibilitatea să explorezi multiple domenii, să te îndrepți spre zona academică a comunicării sau spre zona de relații publice, atunci fă comunicare și pr. Eu nu mă pregătesc să lucrez în publicitate, dar sunt de părere că nici specializarea asta nu este deloc de ignorat, mai ales că nu există multe facultăți care să formeze oameni specialilști pe acest domeniu.
Acum dacă trăiți cu impresii de tipul salariul unui publicitar e minim 1000 de euro, eu zic mai bine să vă înscrieți într-un partid politic sau să jucați la loto dacă visați sume din acestea, deoarece nu sunt pronosticuri că le veți obține în prima parte a carierei.

Eu vă doresc multă baftă și vă țin pumnii în a lua decizii înțelepte!
oni wa soto, fuku wa uchi!
http://www.blogu.lu/cucubau

Offline sefrim desdemona

• Om de om
  • Mesaje postate: 20
  • An: Candidat
  • Grupa: 1
« Răspuns #17 : Martie 15, 2010, 08:34:37 »
Multumesc mult de tot pentru sfaturi!Ariko,esti primul/a care spune ceva bine si de publicitate. poti sa-mi spui, Tte rog mult,ce joburi sunt in  publicitate ca nu stiu exact?Tu de ce ai ales specializarea comunicare si relatii publice?astept raspunsul tau :help:

Offline ariko

• Senior
  • Mesaje postate: 462
  • Grupa: 12
  • Aimez-moi moins, mais aimez-moi longtemps!
    • Blogu' lu' Cucubau
« Răspuns #18 : Martie 15, 2010, 11:54:07 »
Studiile pe care le urmam noi acum (generatia mea, adica) cuprind cumva si publicitate si comunicare si relatii publice, dar asa cum am mai spus, noi pe publicitate propriu-zis nu am avut decat un singur curs, lasandu-ni-se libertatea sa ne orientam spre acest domeniu sau altele prin studiu personal, activitati extra-scolare. Asta nu inseamna ca daca am avut un curs, am auzit despre publicitate timp de doar un semestru, dar pe diploma noastra nu o sa scrie de cate ori am auzit diferenta dintre pr si publicitate in timpul studiilor, ci o sa scrie niste studii mai generale decat alea voastre. Sectia de publicitate de acum reprezinta o concretizare a unei tendinte in piata despre care vorbeam intr-un post anterior. Noi nu am avut aceasta alegere si probabil ca acest lucru e destul de justificat, pentru ca nici piata nu era mare la momentul acela.
Eu incerc sa ma pun in locul tau si imi dau seama ca este foarte greu sa faci o alegere, pentru ca atunci cand eram noi nici si eram intrebati ce am vrea sa ne facem cand vom fi mari, copywriter sau art director nu se numara printre optiunile oferite de parinti. Nu exista o conceptie concreta despre ce fac meseriile pe care le invatam noi la facultate, dar cu timpul o sa existe. Nu stiu daca ajuta sa iti insir acum titluri de meserii, dar ai putea sa incerci sa urmaresti niste bloguri/site-uri de pr si de advertising si poate asta te-ar ajuta mai mult sa intelegi ce fac ele.
Bafta multa!
oni wa soto, fuku wa uchi!
http://www.blogu.lu/cucubau

Offline sefrim desdemona

• Om de om
  • Mesaje postate: 20
  • An: Candidat
« Răspuns #19 : Martie 15, 2010, 12:00:32 »
Multumesc mult de tot!Ma bucur ca exista oameni ca tine care ne inteleg si incearca sa ne ajute :agree: :agree:

Offline Aquarius

• Om bun
  • Mesaje postate: 2
  • An: I-Zi
  • Grupa: -
« Răspuns #20 : Aprilie 01, 2010, 22:47:59 »
salut! sunt eleva in clasa a11a la filologie. ma gandesc de ceva vreme ce facultate sa aleg pentru viitor si cred ca fcrp mi s-ar potrivi(zic eu). de aceea, vreau sa stiu anumite informatii despre aceasta facultate: ce se studiaza, ce optiuni ai pentru angajare, in fine, orice informatie imi puteti da m-ar ajuta enorm in alegerea mea. mentionez ca imi place limba engleza(dar nu vreau sa dau la litere) ma descurc la limba romana destul de bine si imi place sa interactionez cu oamenii. mi-ar placea sa am un job in care sa pot avea contact cu oamenii. astept comentarii :help:

Forumul FCRP

Puteti sa sustineti Forumul FCRP vizitand reclamele care va intereseaza, sau donand (caz in care reclamele vor disparea).
« Răspuns #20 : Aprilie 01, 2010, 22:47:59 »

Offline Pitikutzu

• Om de nadejde
  • Mesaje postate: 187
  • Bubble Bee.
« Răspuns #21 : Aprilie 02, 2010, 13:21:57 »
salut! sunt eleva in clasa a11a la filologie. ma gandesc de ceva vreme ce facultate sa aleg pentru viitor si cred ca fcrp mi s-ar potrivi(zic eu). de aceea, vreau sa stiu anumite informatii despre aceasta facultate: ce se studiaza, ce optiuni ai pentru angajare, in fine, orice informatie imi puteti da m-ar ajuta enorm in alegerea mea. mentionez ca imi place limba engleza(dar nu vreau sa dau la litere) ma descurc la limba romana destul de bine si imi place sa interactionez cu oamenii. mi-ar placea sa am un job in care sa pot avea contact cu oamenii. astept comentarii :help:

Mai multe detalii gasesti aici: http://www.fcrp.ro/forum/index.php/topic,10666.0.html
"To new beginnings. To the pursuit of... somethingness." ...

Offline Aquarius

• Om bun
  • Mesaje postate: 2
  • Grupa: -
« Răspuns #22 : Aprilie 02, 2010, 18:01:23 »
multumesc  :pup:

Offline Pitikutzu

• Om de nadejde
  • Mesaje postate: 187
  • Bubble Bee.
« Răspuns #23 : Aprilie 02, 2010, 21:17:26 »
multumesc  :pup:

Cu placere! Bafta  :bucuros:  :pup:
"To new beginnings. To the pursuit of... somethingness." ...