Eu zic să alegi ce crezi tu. Nu sunt de acord că ar trebui să alegi Comunicare și PR pentru că este mai general, deoarece facultatea în zilele noastre durează doar 3 ani și vei simți că în aceștia ai învățat multe chestii în general, dar nici una în particular dacă nu te canalizezi pe ceva. Bineînțeles, există posibilitatea să faci acest lucru după terminarea facultății în câmpul muncii, dar atunci vei regreta că nu te-ai concentrat în facultate pe respectivul domeniu.
Dacă îți place publicitatea, eu zic că voi sunteți printre primele generații care aveți șansa unei educații specializate, mult mai specializate ca a noastă care am avut un curs de publicitate în facultate, pe acest domeniu. Bineînțeles că există șansa să nu îți mai placă pe parcurs, dar asta se poate întâmpla în orice domeniu, depinde doar de firea ta.
De asemenea, ceea ce am studiat noi și ceea ce veți studia voi se aseamănă, dar nu e identic, iar nevoia de oameni specializați pe piața forței de muncă în România crește, mulți angajatori plângându-se că tinerii studenți au învățat să facă de toate, dar nu știu să facă nimic bine. Nu vreau să fiu pesimistă, dar dacă piața va deveni la fel de competitivă ca în UE nevoia de specialiști va fi una acută, companiile nemaidorind să te ia de pe băncile școli ca să te bage în trainninguri.
Dacă vrei o facultate care să-ți dea posibilitatea să explorezi multiple domenii, să te îndrepți spre zona academică a comunicării sau spre zona de relații publice, atunci fă comunicare și pr. Eu nu mă pregătesc să lucrez în publicitate, dar sunt de părere că nici specializarea asta nu este deloc de ignorat, mai ales că nu există multe facultăți care să formeze oameni specialilști pe acest domeniu.
Acum dacă trăiți cu impresii de tipul salariul unui publicitar e minim 1000 de euro, eu zic mai bine să vă înscrieți într-un partid politic sau să jucați la loto dacă visați sume din acestea, deoarece nu sunt pronosticuri că le veți obține în prima parte a carierei.
Eu vă doresc multă baftă și vă țin pumnii în a lua decizii înțelepte!